Menu
 

Trysil- Skituren 2016

Trysil

Skituren 2016

02.04-10.04

 

KUH-Ski-Trysil 1 

Karise Ungdomshus & Karise Heldagsskole

 

 


Den lange køretur gik uden problemer. Vi fik hurtigt pakket alle ski/snowboards og fordelt pladserne i busserne. Bevæbnet med walkie-talkie, betalingskort, pas samt en god portion fødevarer- kom vi afsted tidligere end først antaget.

I Sverige stod den på kontrol af indrejsende, som ikke blev noget problem. Vi kørte det meste af natten- kun afbrudt af små pauser samt et længere stop. Her benyttede chaufførerne tiden på afslapning og endda søvn.

Trysil Turistcenter lå badet morgensolen. Vi trak indenfor og spiste lidt morgenmad. Liftkort blev udleveret og straks efter gik vi til skiudlejningen for at finde de sidste manglende sæt. Hurtigt kunne alle unge findes på børnebakken. Det blev til en del smil samt eder og forbandelser over det meget lune vejr. Solen skinnede og temperaturen var +10!

Hytten var rummelig og alle blev fordelt på værelserne.

1. Salen blev til pigeafdelingen- med tilhørende bad/toilet med spa og sauna. Drengene erobrede værelserne i stueetagen. Endelig var der også ”skistald” og en stor terrasse- hvor den medbragte grill blev opsat. Skistalden blev hurtigt taget i brug, da Søren skulle fintune nogle ski. Med voks og strygejern blev skiene klargjort.

Madholdene var arrangeret hjemmefra. Hver dag blev der klargjort til morgenmad, madpakke-smøring og naturligvis aftensmad. Den medbragte grill blev også brugt- det er altid hyggeligt at komme hjem fra skitur og få en grillpølse! Aftensmaden var de unge selv med til at tilberede og der kom gode retter på bordet hver dag! Omkring frokost blev der samling omkring pisternes varmestuer hvor samtalerne hurtigt handlede om styrt, pister der skulle prøves og hvilke pister der var gode.

Vejret var ok, men ikke storslået. Ofte stod vi op til tåge, finregn og tøvejr. Tågen blev hængende i dalen, mens toppen kunne være helt klar- eller fuldstændig lukkede! En enkelt dag var alle toplifter lukket pga tåge. Men vi havde også dage med høj sol, blå himmel og mere end 100 km sigtbarhed. På disse dage fik vi brændt ansigtet brunt eller rødt…

 

Al begyndelse er svær! Flere af de unge havde ikke de store erfaringer med ski eller snowboard. Vi har selv ski og snowboard men det er ikke udstyret der gør forskellen- det er viljen til at lære der er afgørende for udbyttet. Alle unge erfarede at det er hårdt arbejde at lære kunsten. Men indsatsen gav pote, se billederne herunder:

KUH-Ski-Trysil 17KUH-Ski-Trysil 19KUH-Ski-Trysil 21

 

Beklædningen er vigtig på skiture. Alle havde godt tøj med, og en enkelt havde endda udklædning med. The Pink Panther fandt vej til vores hytte- han erfarede at dragten var lige lovlig varm, men den gav opmærksomhed på pisten.

Andre havde valgt en mere klassisk stil, efter ”lag på lag” princippet. Hermed var det lettere at justere temperaturen.

Det kræver energi at være ude hele dagen. Morgenmaden blev indtaget i store mængder. Undervejs var der også behov for at reflektere lidt over oplevelserne- eller bare have lidt alene-tid.

Ofte var der helt ro om morgenen, hvor man kunne møde voksne stå på terrassen og nyde kaffen i stilhed. Det er en god start på dagens udfordringer.

 

Små skader opstår ofte når kroppen presses. En enkelt sluttede med en forstuvet skulder mens andre døjede med ømme muskler og solbrændte kinder. Så er det altid godt med gode råd fra en erfaren skientusiast- Sabine giver gode råd omkring sol i ansigtet, på billedet herunder:

Karina (pædagog) kom lidt på afveje- hun skal have undersøgt sit knæ nærmere… Vi håber på det bedste!

Nat og dag med det perfekte vejr. Sol og frost stod på menuen. Det blev en smuk afslutning på skiløbet. Aftenen inden kunne vi stå på ski til kl. 22- den benyttede de fleste af de unge sig af. Her oplevede vi også nogle meget dygtige skiløbere som lavede alverdens vilde hop og tricks.

Lørdag eftermiddag kørte vi retur mod Danmark. Turen forløb helt uden komplikationer. Ved 04 tiden landede vi i Karise.

Tak for en skøn tur!

Venlig hilsen Søren.

 

Kontakt os

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at ringe på

mobil-ikon  +45 56 78 88 89

Eller skrive en mail til os på

mail-ikon  info@kariseuh.dk